Bijwerkingen en de mRNA gentherapeutica tegen corona. We hebben het er (te) vaak over gehad, onder andere in blogpost de Pfizer papers, met updates.

Niet dat de Nederlandse of internationale pers geïnteresseerd was overigens. Het zou zomaar kunnen dat de grote media organisaties langzaam aan afsterven. Wie weet …

In de** ‘Schwitters-blogpost’** wordt glashelder uitgelegd dat het ministeriële construct van ‘recht op gezondheid’ een boemerang op de mRNA-dwang is.

En wat schets mijn verbazing?

De Australische regering heeft nu al een COVID-19 vaccine claims scheme opgezet voor niet alleen Comirnaty (Pfizer) maar ook Vaxzevria (AstraZeneca) en Spikevax (Moderna):

“The Australian Government is implementing a claims scheme for people who suffer a moderate to significant impact following an adverse reaction to a TGA approved COVID-19 vaccine.

The scheme will provide a simple, streamlined process to reimburse/compensate eligible people for their injuries without the need for complex legal proceedings.”

In het licht van het ‘recht op gezondheid’ proefballonnetje van minister de Jonge is deze ontwikkeling ‘down-under’ bepaald geen opsteker. Integendeel.

Daarnaast lijkt het er op dat de mRNA-bijwerkingen toch een stuk omvangrijker zijn dan geadverteerd. Welke landen volgen het Australische voorbeeld?

We zullen zien hoe dit verder gaat …